Nieuws

Bijeenkomst 10 november: de kopgroep eigen initiatief is gevormd!

10nov zaal kleineDonderdagavond 10 november ontving ik een vertegenwoordiging van mijn petitietekenaars in ASWA in Appingedam. Stuk voor stuk nieuwsgierig naar mijn verhaal en mijn actie Baas over eigen Huis.

Daar roep ik huiseigenaren in het aardbevingsgebied op het initiatief te nemen om hun huis te versterken. En zo samen te komen tot herstel van veiligheid, perspectief en nachtrust.  Mijn speech met een aanklacht tegen ‘Den Haag’ en alle instanties die daarbij horen en de toelichting van mijn keuze voor positieve actie kreeg veel bijval. Mijn drijfveer is perspectief te hebben op lekker blijven wonen in Groningen. Daarvoor moet ik eerst mijn veiligheid en nachtrust terug krijgen.

“Is het teveel gevraagd om in Nederland veilig in je eigen huis te kunnen wonen?”
Zo opende Stieneke van der Graaf, fractievoorzitter van de Christen Unie in de Provinciale Staten en kandidaat lid van de 2e kamer, haar speech op dezelfde manier als in juli bij de start van mijn actie. Zie haar filmpje op deze site. Zij gaf weer blijk van haar sterke betrokkenheid en vertelde welke acties zij al had ondernomen en welke op stapel staan. Ze benadrukte dat haar openingsvraag helaas nog steeds actueel is en zij zich blijft inzetten voor vrije keuze door huiseigenaren en kansen voor lokale bouwbedrijven. Trots dat zij er bij was en ons zo steunt!

Tot slot nodigde ik Syto Goslinga van Save Groningen uit om de filosofie en werkwijze van Save uit te leggen.  Hij vertelde het verhaal waarom ik voor Save kies. Als bewoners willen we zelf kiezen met wie we in zee gaan, in ieder geval met een partij die ons als bewoners / gedupeerden serieus neemt. En dat doet Save! De uitleg over de betekenis van de PGA Contourlijn van 0,2g was voor veel aanwezigen nieuw. Bekend is dat Save al een tijd aan de weg timmert bij de instanties in het gebied als voorvechter van eerlijke mededinging en ondersteuner van mijn actie. Je ziet ze dan ook veel in de pers. De terecht kritische toehoorders waren daarom benieuwd naar hun verhaal. Blij was ik met het positieve oordeel van de aanwezigen over de gepresenteerde aanpak. Ze wilden graag weten hoe Save hun kon helpen en een groot deel nodigde Syto en Jan van Save uit met hen te komen praten. We hebben dus een kopgroep!

Mensen die aanwezig waren dank daarvoor: ik voel me enorm gesteund door jullie en ben blij te zien dat mijn aanpak meer mensen kan helpen. Nog even geduld, eind dit jaar weten we of de lichten bij ‘de autoriteiten’ op groen staan. Mijn versterking kan dan beginnen en die van de ‘kopgroep’ worden voorbereid. Mijn advies aan iedereen die er niet bij kon zijn: sluit je aan bij ons en vraag een gesprek aan van de mannen van Save, kost niets maar geloof mij, zij zullen alles in werking zetten om je zo snel mogelijk weer nachtrust te geven.

PS door een domme fout zijn de video opnames van sprekers van deze avond verloren gegaan. Binnenkort worden ze - helaas dan zonder publiek - opnieuw gemaakt en op mijn site geplaatst.